Circus Hakim

Circus Hakim is een theater en filmschool voor kinderen. Daarnaast is het ook een volledige theater met een groot podium waar voorstellingen worden gegeven. Zowel voor kinderen als voor volwassenen. Zoals stand up comedy, theater sport, muziek, dans, kindermusicals, films en workshops.
Het is een multidisciplinaire ruimte, laagdrempelig en toegankelijk voor iedere die zijn talent wilt ontwikkelen.De Haarlems Blues Club programmeert er iedere maand een Blues Concert met artiesten uit het binnen en buitenland.
Circus Hakim wordt ook verhuurd voor culturele evenementen.
Het wordt voornamelijk gerund door vrijwilligers en vrienden die een warm hart voor cultuur hebben.

Films die hier worden vertoond zijn:

Klik hier om naar de time table te gaan

Korte Verspronckweg 7-9
2023 BS Haarlem
info@circushakim.com
www.circushakim.com

Badhuis Leidsebuurt

EEN BIJZONDERE ORGANISATIE

Allereerst is het Badhuis natuurlijk gewoon een hele fijne plek om verse koffie te drinken, je feestje te vieren, te vergaderen of leuke evenementen te organiseren. Maar wat het Badhuis echt bijzonder maakt is de organisatie die erachter zit; het Badhuis wordt gerund door Leidsebuurtbewoners die zich allemaal vrijwillig inzetten. Iedereen doet waar hij of zij goed in is en wat hij of zij leuk vindt.

Dit maakt dat er een bonte groep zeer uiteenlopende mensen in en om het Badhuis te vinden is. De één zorgt voor de verhuur, de andere houdt de financiën bij, er wordt door iemand muziek geprogrammeerd en door een ander het licht en geluid verzorgd, veel verschillende bewoners draaien bardiensten, anderen coördineren die bardiensten weer, er zijn mensen die de schoonmaak en de voorraad regelen, er is weer iemand die de communicatie verzorgt, er zijn mensen die buurtmaaltijden koken, feestjes organiseren, en ga zo maar door. Iedereen die het leuk vindt om een steentje bij te dragen of iets te organiseren voor de wijk is meer dan welkom!

Films die hier worden vertoond zijn:

Klik hier om naar de time table te gaan

Badhuis Leidsebuurt
Leidseplein 49
2013 PW Haarlem
info@badhuisleidsebuurt.nl

Pletterij

De Pletterij is het debat- en cultuurpodium in Haarlem. Met een kleine staf en ruim 80 vrijwilligers organiseren we jaarlijks ruim 120 debatten, lezingen, concerten, documentaire- en filmvoorstellingen.

De Pletterij is tevens een werk- en vergaderplek waar zo’n 20 organisaties zijn gevestigd. Voornamelijk lokale culturele en maatschappelijke organisaties; bij ‘kantoorverhuur’ zie je welke dat zijn. Naast kantoorruimtes bevat het pand veel faciliteiten. Van vergaderruimtes tot een uitgebreide geluids- en filmstudio.

De films die hier worden vertoond zijn:

Klik hier om naar de time table te gaan

Pletterij, Debat en Cultuur
Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem

info@pletterij.nl

Het Verhalenhuis

Verhalenhuis Haarlem zit vol zinvolle verhalen die meer dan de moeite waard zijn om te horen, zien en ervaren.
Je kunt er je verhaal kwijt, even op verhaal komen, of naartoe gaan om eens geprikkeld te worden door een ander verhaal dan je gewend bent.

Het Verhalenhuis is gebouwd op vier peilers. Het is een…

Cultuurhuis

Muziek, films en theater voor jong en oud door professionele makers en ons eigen Verhalenhuis Productiehuis.
Een Huis voor de Kunsten met cultuurdocenten voor u en uw kinderen.

Inspiratiehuis

Voor- en nagesprekken, lezingen en workshops brengen inspiratie en verdieping in ons leven.

Ontmoetingshuis

We werken samen aan elkaars geluk, ontmoeten en verbinden mensen uit de buurt van verschillende generaties.

Experimentenhuis

We zoeken en luisteren naar nieuwe verhaalvormen over maatschappelijke- en levensthema’s, vertellen bijbelse verhalen opnieuw en brengen ze in verband met de wereld van nu en u.

Verhalenhuis Haarlem is het enige podium van Haarlem-Noord en biedt een programmering met film, muziek, theater en filosofie voor jong en oud met een zinvol karakter.

https://www.verhalenhuishaarlem.nl/event/maghreb-film-festival-4-korte-films/

De films die hier worden vertoond zijn:

Klik hier om naar de time table te gaan

Verhalenhuis Haarlem
Van Egmondstraat 7
2024 XL   Haarlem-Noord
06–24757628

De Filmschuur

De Filmschuur wil voor Haarlem en omgeving een divers aanbod van kwaliteitsfilms bieden, met aandacht voor drie functies van film: film als kunstvorm, film als (cultureel) maatschappelijke uiting en film als amusement. De filmprogrammering is zo actueel mogelijk en toont naast klassieke en experimentele films ook films uit verschillende culturen.

 

De Filmschuur
Lange Begijnestraat 9
2011 HH Haarlem
023 517 39 10

Het Ketelhuis

Vinds 29 maart 1999 is Het Ketelhuis – stevig verankerd op de Westergasfabriek – hét huis voor de Nederlandse film, een veilige plek voor vertoning van en debat over de vaderlandse cinema. Zowel ‘’kleine’’ artistieke als de meer commerciële speelfilms, documentaires en korte films krijgen bij ons een podium.
Daarnaast vertonen we arthouse-titels van Europese komaf en een brede waaier aan jeugdfilms (veelal Nederlands gesproken en in 2D). Bovendien gaat er geen week voorbij zonder speciale vertoningen. Denk daarbij aan reeksen als Deutsches Kino, Cinémathèque Française en Film & Psychoanalyse. Onder de noemer Ketelhuis Forum vertonen we speelfilms en documentaires die niet voor reguliere distributie in aanmerking zijn gekomen.

 

Dit voorjaar is Hakim Traïdia 3 avonden curator in Het Ketelhuis en de aftrap daarvoor wordt gegeven tijdens het Maghreb Film Festival op 27 maart en op deze wijze heeft Het Ketelhuis zich ook aangesloten bij het festival.

 

Het Ketelhuis
Westergasfabriek
Pazzanistraat 4
1014 DB Amsterdam

020 684 0112