Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

VALSE DE L’AUBE

December 12, 2019 — 00:00

VALSE DE L’AUBE

Synopsis NL
Radia, een moeder, lijdt al 11 jaar aan nierfalen en wacht op een transplantatie. Op een dag wordt het snel ontboden: een donor is net overleden. Ze gaat naar het ziekenhuis waar haar wordt verteld dat het noodzakelijk is om compatibiliteitsanalyses uit te voeren. Maar ook, zij is niet de enige patiënt die wordt opgeroepen!

Synopsis FR
Radia, mère de famille, souffre depuis 11 ans d’une insuffisance rénale et attend une greffe. Un jour, on la convoque rapidement : un donneur vient de décéder. Elle se rend à l’hôpital où on l’informe qu’il faut faire des analyses de compatibilités. Mais aussi, elle n‘est pas la seule malade convoquée !

Director: Emna Najjar
Cast: Chekra Rameh, Ali Bennour
Writer:Emna Najjar
D.O.P.: Taieb Benameur
Editor: Anes Saadi
Producer: Jilani Arousse

Awards/nominations: Speciale juryprijs op het Oran international arab Film Festival (categorie korte film) 

EMNA NAJJAR

BIO NL
Directeur en journalist, geboren in Tunesië. Ze studeerde af aan de Sorbonne University in Frankrijk, waar ze promoveerde in de Informatie- en Communicatiewetenschappen. Ze schrijft ook nieuws en poëzie. Haar eerste korte film “Honey Amer” werd geselecteerd in de officiële competitie op de Carthage JCC Cinematographic Days in 2014. “VALSE DE L’AUBE” is haar tweede film. Ze werkt aan andere kortfilm-scripts en ontwikkelt een speelfilmproject.

BIO FR
Réalisatrice et journaliste, née en Tunisie. Diplômée de l’Université de la Sorbonne en France où elle a obtenu un doctorat en Sciences de l’Information et de la Communication. Elle écrit également des nouvelles et de la poésie. Son premier court métrage “Miel Amer » a été sélectionné en compétition officielle aux Journées Cinématographique de Carthage JCC en 2014. “VALSE DE L’AUBE” est son deuxième film. Elle travaille sur d’autres scénarios de courts métrages et développe un projet de long métrage.

Details

Date:
December 12, 2019
Time:
00:00
Event Category:
Website:
www.maghrebfilmfestival.com