• Type:
  • Genre:
  • Duration:
  • Average Rating:

Blog

Latest news from The Maghreb Film Festival

Nagesprek : FILM – La couleur dans les mains : Interview van Karim Traïdia met Nora Hamdi, regisseur en schrijfster.

Nagesprek : FILM – La couleur dans les mains – #maghreb #film #festival : Interview van Karim Traïdia met Nora Hamdi, regisseur en schrijfster.

Van 30 mei t/m 2 juni 2024 vindt voor de vijfde keer het Maghreb Film Festival plaats. Op zes locaties in Haarlem en Amsterdam worden films uit met name de Maghreb-landen vertoond, onder meer in de Pletterij. Speelfilms en korte films van onafhankelijke Afrikaanse makers die een actueel beeld geven van de huidige cinema van landen als Marokko, Tunesië en Algerije.

Vijfde editie Maghreb Film Festival 2024 komt eraan

HAARLEM – Vijf jaar bestaat het Maghreb Film Festival (MFF) alweer en voor deze jubileumeditie is er uiteraard een extra feestelijk programma georganiseerd. Van 30 mei tot en met 2 juni zijn in Haarlem bij Circus Hakim, het Verhalenhuis, de Pletterij, het Badhuis en Theater Elswout weer de mooiste films uit de Maghreb-landen te bewonderen tijdens het MFF.

Maghreb Filmfestival bestaat 5 jaar : Broers Karim en Hakim Traïdia selecteren de beste Noord-Afrikaanse films.

Van 30 mei t/m 2 juni zijn in Haarlem bij Circus Hakim, het Verhalenhuis, de Pletterij, het Badhuis en Theater Elswout weer de mooiste films uit de Maghreb-landen te bewonderen tijdens het MFF. Ook dit jaar is er een speciaal programma in de Balie in Amsterdam.

Maghreb Film Festival 2024

Van 30 mei t/m 2 juni zijn in Haarlem bij Circus Hakim, het Verhalenhuis, de Pletterij, het Badhuis en Theater Elswout weer de mooiste films uit de Maghreb-landen te bewonderen tijdens het MFF. Ook dit jaar is er een speciaal programma in de Balie in Amsterdam.

SPECTACULAIR 5-JARIG JUBILEUM MAGHREB FILM FESTIVAL VAN HAKIM & KARIM TRAÏDIA

HAARLEM – Vijf jaar bestaat het Maghreb Film Festival (MFF) alweer en voor deze jubileumeditie is er uiteraard een extra feestelijk programma georganiseerd.

Focus: Maghreb Film Festival 2024 – Elkaar niet bestrijden maar omarmen

Het Maghreb Film Festival bestaat vijf jaar. De jubileumeditie van het door Hakim en Karim Traïdia opgerichte festival, van 30 mei t/m 2 juni op vijf Haarlemse locaties en in De Balie in Amsterdam, heeft als thema ‘De Ander’ en vertoont tien lange en elf korte films. Veel makers en acteurs komen langs voor een q&a.

Maus Granaat ontmoet Hakim Traïdia

Traïdia werd geboren in het Algerijnse dorp Besbes. Hij volgde een theater- en pantomimeopleiding in Frankrijk en later ook in Nederland, waar hij eind jaren 70 naartoe kwam. Aanvankelijk vertoonde hij zijn kunsten vooral op het Amsterdamse Leidseplein. Midden jaren 80 is Hakim ontdekt door Willibrord Frequin. Willibrord zag Hakim spelen en heeft hem voorgesteld aan Aart Staartjes. Aart Staartjes heeft Hakim vervolgens in Sesamstraat laten meedoen, waardoor hij nationaal doorbrak.

Vijfde editie van het Mahreb Film Festival in Haarlem legt contact met Afrikaanse culturen. ’Een blik in de belevingswereld van de ander’

Voor de vijfde keer is in Haarlem het Mahreb Film Festival te bezoeken. Het evenement werd in 2018 opgezet door de gebroeders Hakim en Karim Traïdia.

Afrikaanse films op witte doek in Haarlem: Hakims vijfde Maghreb Film Festival.

Van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni zijn op zes locaties films van Afrikaanse bodem te zien op het Maghreb Film Festival. De Haarlemse broers Hakim en Karim Traïdia vormen de motor achter dit bijzondere evenement.

Scroll to top