• Type:
  • Genre:
  • Duration:
  • Average Rating:

Haarlems Dagblad – Maghreb Filmfestival deels online, deels live bij Circus Hakim

De broers Hakim en Karim Traïdia laten ondanks alle coronabeperkingen hun Maghreb Filmfestival doorgaan. De films worden deels online vertoond, maar een aantal zal ook live bij te wonen zijn. consectetur. Cras rhoncus, erat ac tincidunt sollicitudin, felis orci semper velit, in dignissim dolor ex id dolor. Curabitur accumsan tempor magna id ornare. Cras nec odio eu lacus sollicitudin venenatis vitae ac libero. Donec sit amet eros laoreet, luctus mi eget, volutpat risus. Ut mattis tincidunt posuere.
Het thema dat van 18 tot 20 juni centraal staat is ’Vrijheid’.

Het aanbod van films is wat beperkter dan tijdens de eerste editie in 2018 en er kunnen minder bezoekers fysiek aanwezig zijn in het theater aan Korte Verspronckweg in Haarlem, ’maar de intentie en de energie is er niet minder om’, zo melden de broers.

De Algerijnse film ’Matares’ van Rachid Benhadj opent het festival en de maker is daarbij aanwezig voor een aansluitend debat/gesprek.

Te zien zijn verder titels als ’Brotherhood’, ’Il Reviendra’, ’Au Pays de l’oncle Salem’, ’Printemps Reporté’, ’Houria!!’, ’Not Now’ en ’Sotra’. En ook de film van de Nederlandse regisseur Wahid Sanouji, ’The way to Paradise’, met daarin een bijzondere rol van Hakim, zal getoond worden.

Op zaterdagmiddag is er tussen 14 en 15 uur een speciaal ’Jeugdonderdeel’, waarvoor geïnteresseerde jongeren zich kunnen opgeven, zolang er plek is.

Daarbij wordt de korte prijswinnende film, ’The Hunchback’ vertoond, waarmee de laatste filmschool-groep van Hakims filmschool een prijs won op het KIFF International (Algerijns) filmfestival. Tevens wordt de documentaire ’Goede verhalen vertellen zichzelf’ (publieksprijs Amsterdam Buurt Film Festival 2020) over en met de eerste kinderburgemeester van Amsterdam, Ilias Admi, getoond. Ilias zal zelf daarbij aanwezig zijn.

Voor meer informatie en het programma: zie www.maghrebfilmfestival.com

 
Previous Post

Circus Hakim

Next Post

De Film Krant – Focus: Maghreb Film Festival

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top